3 måder at blive mere komfortabel under graviditeten

17 december 2021
Peter Mortensen

editorial

Det er lørdag morgen og din krop skriger af smerte. Dine muskler og led stikker. Ud over at gøre ondt, er dine arme og ben så tunge som bly. Du kan knap nok rulle dig selv ud af sengen. Som om det alene ikke var slemt nok, så slår din mave kolbøtter. Den vender og drejer sig, insisterer på indholdet i den skal op. Så du skynder dig at slæbe din hærgede krop hen til vasken for at kaste op. Men du kan ikke bevæge dig hurtigt nok.

Nej du var ikke i fitness i går, det er ikke derfor du har ondt i kroppen. Nej, du var heller ikke i byen i går, det er ikke derfor du kaster op. Du er gravid. Alle muskler er trætte og ømme over at slæbe rundt på den ekstra vægt. Morgenkaffen er blevet erstattet af en nykommer i din morgenrutine; morgenkvalme. Du er hævet op rundt omkring, så dit blod har svært ved at komme rundt, derfor har du selv svært ved at komme rundt.

Hvordan løser man de problemer? Kan man overhovedet? En massage ville nok hjælpe på musklerne, træning på energien? Men hvad må man og hvad må man ikke under graviditeten? Her i artiklen kommer vi omkring nogle gode råd til hvordan du kan afhjælpe diverse ubehageligheder du nok oplever under graviditeten.

Gravidmassage

 

Under graviditeten er det helt almindeligt at man får ømme muskler. Man bærer rundt på en ekstra vægt som man ikke er vant til og man kan ikke ligge behageligt. Det er mange grunde til at man blive øm. Gravidmassage er en god løsning. Må man få massage når man er gravid? Ja, men ikke hvilken som helst massage. Det er nemlig flere ting som massøren skal være opmærksom på. Netop derfor kræver det ekstra uddannelse for en massør, for at kunne give gravidmassage.

Udover ømhed, vil gravide også opleve at de har sværere ved at bevæge sig. Ikke blot fordi man har ekstra vægt. Men også fordi man hæver op og diverse ting bliver mast, så blodet ikke kan komme ordentligt rundt. En gravidmassage er også godt for blodcirkulationen. Det vil gøre dig mere tilpas og mere mobil.

Gravid træning

 

En anden måde at blive mere komfortabel under graviditeten er ved hjælp af træning. Det er godt for dine ømme muskler og blodcirkulationen. Det sikre også at du holder dig i gang og giver dig mere energi.
Men, som gravid, kan det være svært at finde ud af hvad man må og ikke må. Det er nemlig ikke alle former for træning og intensitet som man må lave mens man er gravid. Derfor er det en god idé at gå til gravid træning, så der er en professionel til stede. Så behøver du ikke bekymre dig om du laver øvelser som gravide godt må lave.

Træning hjælper dig ikke kun med at blive mere komfortabel, men det er også sundt for både dit barn og dig. Så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang.

Gravidyoga

 

Har man ikke lyst til at træne ved at løfte vægte, bruge maskiner i fitness og lignende, så er gravidyoga det perfekte alternativ. Gravidyoga er, ligesom træning, godt for både dig og dit barn.

Det vil give dig mere energi og overskud i din hverdag. Det sætter gang i blodcirkulationen og gør dig derfor mere mobil og generelt mere tilpas. Hvor træning typisk styrker mere specifikke dele af kroppen, så styrker yoga mere kroppen som helhed. 

En af de helt store fordele ved yoga, er at det også fungerer ligesom meditation og mindfulness. Det hjælper dig, med at komme i balance med dig selv. I en tid der kan være skræmmende eller stressende, er det en rigtig god idé at lave en form for meditativ øvelse med jævne mellemrum.