3 tips til en bedre mundhygiejne

08 marts 2022
Steffen Petersen

editorial

Hvis du gerne vil have nogle pæne tænder, så er det også vigtigt, at du passer godt på dem. Sunde tænder og en god mundhygiejne kommer ikke bare af sig selv. Dine tænder kræver nemlig daglig pleje og rengøring. Hvis du vil vide, hvad der er det vigtigste at gøre, hvis du vil have sunde tænder, så giver vi dig tre tips til, hvordan du gør. Hvis du vil vide mere, så kan du læse med herunder. 

Tandklinik kolding

Børst tænder dagligt

Noget af det vigtigste du skal huske, hvis du vil have flotte tænder og en god ånde, er at børste dine tænder dagligt. Gennem dagen udsætter vi tænderne og munden for en masse mad og andre bakterier, og disse skal børstes væk om aftenen. Om morgenen skal du også sørge for at børste dine tænder, så de er godt beskyttet gennem dagen. Børst dine tænder mindst to gange dagligt i et par minutter, og så er du godt på vej. 

Brug tandtråd

Når du har børstet dine tænder, så kan det være en god ide at bruge tandtråd til at fjerne madrester mellem tænderne. Nogle gange kan tandbørsten nemlig ikke nå helt ind i mellem dine tænder, og der kan madrester sidde godt fast. Brug tandtråd når du har børstet dine tænder, så dine tænder kan blive helt rene. 

Besøg din tandlæge

Det er en god ide at besøge din tandlæge en gang om året for at få tjekket om at alt er, som det skal være med dine tænder. Nogle gange kan man gå rundt med for eksempel huller eller andre skader på tænderne, som man ikke mærker til i hverdagen. 

Hvis du vil finde en god tandklinik i nærheden af dig, så kan du blandt andet søge på nettet. Hvis du for eksempel bor i Kolding, så kan du søge på tandklinik i Kolding