5 råd til dig der venter dit første barn

04 april 2022
Marie Pedersen

editorial

Den første graviditet er forbundet med mange følelser. Det er en spændende tid, men det kan være svært at navigere i alle de nye indtryk. Vi har samlet 5 graviditetsråd, samt råd til den første tid med dit barn.

Kostråd til gravide og ammende

Kroppen bruger meget energi og mange kræfter, når man er gravid. Det er derfor vigtigt med sund kost og god næring, for at kunne give kroppen de bedste forudsætninger under graviditeten. Det er bl.a. vigtigt at spise masser af grøntsager og frugt, spise fuldkorn og få godt med protein. Derudover bør man skære ned på sukker og fedt.

Få en god nattesøvn

Under graviditeten kan du opleve, at have mindre energi end du er vant til at have. Derfor er det en god idé at prioritere din søvn, da det samtidig er med til at gøre dig mere tilpas i løbet af dagen. God nattesøvn kan også være med til at mindske visse komplikationer under graviditeten.

Plej din krop

Vær god ved dig selv og din krop under graviditeten. Det er en tid, der kan føre til både stress og bekymringer. Husk at hvile dig, eller forkæl dig selv med en omgang massage eller zoneterapi. 

Amning

Som førstegangsfødende kræver det tilvænning at amme. Nogle oplever, at det er svært at komme i gang med at amme. Føler du at du har brug for hjælp til at komme i gang, kan du eksempelvis melde dig til et ammekursus i Køge. 

ammevejledning

Udstyr til den første tid

Der er masser af udstyr, man skal have styr på, når man er førstegangsforældre. Hvordan finder man den rigtige barnevogn? Hvor meget babytøj skal man anskaffe sig? Et godt tip er, at forhøre sig hos venner eller familie, som kan lære fra sig. Det er også en god idé at kigge efter brugt babyudstyr, da der ofte er mange penge at spare.