Årsagerne til at Aloe vera er så populær

17 april 2020
lotte_hindsberg

Aloe vera planten har i flere tusinde år været kendt som en magisk plante med helende egenskaber. Den kommer oprindelig fra det østlige Afrika, men kan i dag findes over hele verden. Der er mere end 3000 forskellige afarter af aloe vera, men det er kun den der går under navnet læge aloe vera, der har de helende egenskaber. Planten har her hjemme været brugt som en stueplante i mange år. Man skal være forsigtig med at bruge planten uden at den først har været igennem en proces. Selvom planten er kendt for at være god mod maveproblemer og hudirritation, vil direkte berøring eller indtag kunne forårsage dårlig mave og alvorlig hudirritation. Så nyd den for dens skønhed i vinduet og ikke andet.

Plantens helende egenskaber

Aloe vera kan både bruges til ind og udvortes brug. En drik eller et shot aloe vera er godt for tarmene og kan via de mælkebakterier der er i gelen normalisere mavens tarmflora. Den er med til at booste immunforsvaret. Det har også en beroligende virkning mod halsbrand og sure opstød. Der er studier i gang, som dog endnu ikke er blevet videnskabelig bekræftet at det har en langtidsvirkning.

Som creme eller salve er aloe vera mest kendt som et middel mod solskoldning og stort set alle former for after sun har aloe vera som en ingrediens. Det er et middel er der god mod huden. Både som almindelig hudcreme men også imod insektbid og hudirritation. Samtidig har det også vist sig at den virker godt imod ledsmerter. 

Aloe vera er et godt al round middel på en masse forskellige område og det er en god ide at have et eller flere produkter med aloe vera på hylden. Det har også vist sig at det er godt i en hårshampoo, ja selv i tandpasta fungere det.