Derfor er yoga godt for os

10 juli 2019
Michelle Løhde Nielsen
Derfor er yoga godt for os

Yoga er godt for både krop og sind. Flere studier tyder på, at yoga kan være med til at afhjælpe fysiske og psykiske lidelser samt øge energiniveauet hos den enkelte. Der er derfor mange gode grunde til at kaste sig ud i yoga – især når vi lever i en verden med fart over feltet og en masse forventninger og krav. 

Uanset køn, alder og livssituation, så har vi alle godt af at dyrke noget mere yoga. Vi har samlet tre gode grunde til, at vi skal igang med at dyrke yoga. 

1. Du får trænet hele kroppen

Mange ser ikke yoga som “træning”, men yoga kan sagtens ses som en træningsform. Du får nemlig trænet hele kroppen, da yoga både består af statiske og dynamiske stillinger. Du bruger din egen krop som vægt og bruger en masse små muskler, som du måske ellers ikke får trænet. 

2. Du får løsnet op i kroppen

Selvom du mener, at du er stiv som et bræt, så kan du sagtens dyrke yoga. Det er netop det skønne ved yogaen; det er ikke en konkurrence. Du får løsnet op i hele kroppen og med tiden kan du blive mere smidig. 

Ved at dyrke yoga kan du også mindske ledsmerter og ømhed i kroppen, som f.eks. kan opstå efter en lang dag ved kontoret. 

3. Du bliver roligere

Yoga er naturligvis meget mere end blot en træningsform, der styrker kroppen og løsner op. Det er også en praksis, der kan hjælpe dig med at komme ned i gear og trække vejret dybere, hvilket mange af os kan have godt af.

Yoga vil hjælpe dig med at få en følelse af ro og sænke tempoet samtidig med, at du også bliver mere nærværende. Dine sanser og koncentration bliver skærpet, og du bliver bedre til at være i nuet og slippe tankemylderet.