Er det virkelig muligt at lave sin egen pizzadej?!

19 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvis du lige tænker dig om, så er det jo virkelig bestemt muligt at lave sin egen pizzadej, men vi glemmer nok bare tit, at det faktisk er noget, som man kan gøre selv, fordi vi er så vant til at få vores pizza, som vi vil have den, på et pizzeria eller lignende.

Selv hvis man vil lave sin egen pizza, så kan man i butikkerne købe en indpakket dej, som man kan rulle ud på en bageplade, og nogle gange følger tomatsovsen endda også med, så man heller ikke behøver lave den.

Men hvor mange så nok finder ud af at lave deres egen tomatsovs på en speciel måde, så virker det lidt for overskudsagtig og måske endda unødvendigt også at begynde at lave dejen til pizzaen selv.

Men det er faktisk meget led at lave en pizzadej, når du følger en god opskrift til det.

Med den her pizzadej bliver pizzaen virkelig noget specielt

Vi siger ikke, at du så skal sørge for selv at have dyrket de grøntsager, som du smider på pizzaen, og du selv skal have slagtet svinet, som du benytter på pizzaen i andre former, men det er bare noget ved det, når en pizza er helt hjemmelavet.

Og hvis man kan lave så meget som muligt selv, så bliver det både friskt og lige efter ens smag.

Hvis man ikke kan overskue at dyrke de andre ingredienser selv, så gør det stadig en gevaldig og god forskel for en pizza, at man vælger at lave bunden selv.

Det tager ikke lang tid, og man kan lave en større portion, så man har til at lave en gigantisk pizza eller flere pizzaer.

På den måde udfolder der sig endnu flere muligheder, hvor du også kan vælge, hvor tyk bunden skal være, eller hvor tynd du ønsker den.