Et slagteri udendørs kræver en del hygiejne-tiltag

27 februar 2020
Anders Lundtang Hansen

Mange slagterier forefindes jo indenfor, og alene her er der mange regler for hygiejne, for man både på skole og nogle gange opfølgende holder kurser i, hvordan man håndtere hygiejnen – for man varetager jo også fødevarer sådan et sted.

Maden skal måske endda slagtes først, parteres og gøres til forskellige retter; og så er der jo de tunge maskiner, man også skal holde sig gode venner med, så man ikke kommer til skade.

Men nogle gange skal disse slagterier ud til messer, hvor der måske foregår andre ting, end hvis der bare bliver brugt madvarer – eller også er man en del af et madtorv, hvor der er mange andre butikker med mad.

Slutteligt kunne det jo også dreje sig om, at man har en madvogn eller lignende, hvor man tager rundt på torvedage eller har en fast plads at uddele og sælge madvarer fra – og det er det eksempel, vi vil tage fat i her.

For nu er man jo ude i det virkelige liv, hvor man ikke kan gemme kødet væk bag næsten hermetisk lukkede rum, hvor der er helt klinisk gennem flere lokaler.

Nu er maden udsat for vind, vejr, dyr, insekter med videre, og den slags dukker hurtigt op, når de bliver tiltrukket af duften fra maden, om man så er langt ude i skoven eller inde i byen på et torv – den er helt sikker.

Specielt om sommeren kan der være hvepse, svedige hænder fra kunder med videre, og det duer jo ikke at gemme kødet væk, for det skal jo gerne være på display, så kunderne kan få syn på sagerne og – af de gode grunde – blive lokket til.

Derfor skal man sørge for at gardere sig, som man plejer ved for eksempel at tage handsker og hårnet på, men man skal som slagter også være vaks ved havelågen for at holde utøj væk.

Skal du skaffe sit kød fra måske den bedste slagter i verden, så vil vi kraftigt slå et slag for http://www.kosakgaarden.dk/