Få de bedste proteser hos lokal tandtekniker

05 august 2022
admin

editorial

Hvis du har mistet en eller flere tænder, kan du få disse erstattet af implantater eller broer. Det er dog ikke altid at dette er muligt. I så fald kan du få fremstillet en tandprotese, som så at sige fylder hullerne ud. På den måde kan du undgå kosmetiske og funktionelle gener.

Hvor længe holder tandproteser?

Tandproteser er en stor investering, så det er vigtigt at passe godt på dem! Med den rette pleje og rengøring kan dine proteser holde i mange år. Men husk på, at de på et tidspunkt skal udskiftes – normalt efter ca. fem til syv år.

Når tiden er inde til at få nye proteser, vil din tandlæge eller tandtekniker kalde dig ind til et tjek efter forudgående aftale. Så vil han eller hun på ny foretage en afstøbning af dine tænder, således at en ny protese kan fremstilles. På den måde sikres det, at protesen til hver en tid passer perfekt, uanset om dine tænder, dit tandkød eller din gane forandrer sig.

tandtekniker

Pleje af dine proteser

Tandproteser skal rengøres hver dag med en tandbørste med en bløde børste og et dertil indrettet plejemiddel. Sørg for at børste alle overflader – både indvendigt og udvendigt – på protesen. Du bør også lægge dine proteser i blød i vand eller en mild rengøringsopløsning natten over. Dette vil forhindre dem i at tørre ud og bliver misdannet.

Hvad stiller jeg op med løse tandproteser eller proteser som ikke passer længere?

Hvis dine proteser begynder at føles løse, skal du ikke forsøge at justere dem selv. Det kan beskadige protesen og forårsage uoprettelige skader.

Bestil i stedet en tid hos din tandlæge eller tandtekniker så hurtigt som muligt. De vil være i stand til at justere eller genindrette dine proteser, så de igen sidder godt og behageligt.

Find din tandtekniker i Hobro på protesetand.dk.