Få den rette hjælp til behandling af stress

25 februar 2020
Astrid Pedersen

Når et menneske bliver ramt af kronisk stress, kan det gå hen og blive rigtig farligt for helbredet. Stress er farlig for kroppen såvel som for sindet, når den bliver permanent. Hverken kroppen eller hjernen har godt af at køre i stress gearet over længere perioder. Så hvor stress på kort sigt kan have en gavnlig effekt på vore præstationer, vil kronisk stress slide os op på længere sigt.

Kan man helbrede stress ved samtaleterapi?

Stress er en tilstand, som i bund og grund er ganske naturlig. Der er tale om en sund reaktion på en situation, som opleves urimelig og presset, og fra hvilken man mest af alt har lyst til at slippe væk. Dette er man dog sjældent i stand til, hvis der er tale om en arbejds eller familie situation – og så er det, at stress går hen og bliver permanent.

En stress behandling går ikke ud på at ”helbrede” stress, men snarere at hjælpe den stress ramte med at håndtere sin stress. Samtidig vil en stress behandling med samtale terapi kunne bibringe den stress ramte person et højere selvværd og en stærk erkendelse af egne evner til at mestre tilværelsen. På den måde vil man som modtager af stress terapi gradvist opbygge sine egne forsvars mekanismer, således at stress vil få sværere ved at få fat.

Vælger du at opsøge hjælp hos en dygtig psykoterapeut, vil du opleve, at du får nemmere ved at navigere uden om stress fremkaldende situationer – og øget styrke til at håndtere dem, du ikke kan undgå.

Hvor kan jeg få en effektiv stress behandling i Randers?

Når du som stress ramt skal vælge en behandling, bør du gå efter en psykoterapeut med speciale i stress behandling. Hos Lars Roed Andersen er du garanteret en grundig og dybdegående stress behandling med udgangspunkt i dine unikke problemstillinger. Læs mere på larsroedandersen-psykoterapi.dk