Få dit pillepas i Lyngby

Går turen til et Schengen-land? 

Især med COVID-19, hvor vi ikke kan komme til de mexicanske kyster eller svømme med hvalhajer i Thailand, kunne turen i år eller næste år sagtens gå til Schengen-land. Området indbefatter næsten alle de europæiske lande, som vi nok må indse er det sydpå, vi kommer i år og nok også næste år. 

Uanset hvad, er det vigtigt, at du husker dit pillepas. Dit pillepas, tænker du så. Hvad søren er det? Ja, det er ikke noget, vi som sådan bruger i dagligt tale, og lige præcis derfor, er det også vigtigt at vide hvad det er. Du kan eventuelt læse om det lige her https://lyngby.apotekeren.dk/serviceydelser/pillepas eller læse med videre i blogindlægget.

Det er din dokumentation på retten til din medicin

Pillepasset er din dokumentation på, at du må få og medbringe det medicin, du har taget med ind i landet. Det beviser nærmest din ret til medicinen og er derfor utroligt vigtigt at huske. 

Modsatte det originale pas, er et pillepas, noget du skal op på apoteket og anskaffe dig. Det er selvfølgelig ikke al medicin, der ryger ind i pillepasset eftersom, at en stor mængde medicin er helt lovlig og ikke er noget, du skal bevise, at du har. Det kan eksempelvis være hjertemedicin, hormoner, hudmidler eller lignende. 

Men stærkere medicin skal indskrives i pillepasset og er vigtigt, at du kan dokumentere, at du er beretiget til.

Hvordan får jeg fingrene i mit pillepas?

Det gør du såmænd bare på dit lokale apotek. Der er dog to ting, du skal huske: dit pas og medicinen. Og så er det vigtigt at nævne, at pillepasset kun kan udstedes der, hvor du har fået medicinen fra. Altså må du tilbage til det apotek, hvor du fik medicinen i første omgang. 

Et pillepas er fuldstændig gratis.