Få hjælp til at bevare dine tænder hos din lokale tandlæge

04 marts 2020
Astrid Pedersen

Har du ikke helt styr på, hvor længe det er siden du sidst var til tandlæge – men er du helt sikker på, at det i hvert fald ikke er sket inden for det seneste år? Så er det på tide at komme af sted. Også selv om du ikke har tandpine.

Mine tænder har det fint – hvorfor skal jeg gå til tandlæge?

Måske har du svært ved at se en gyldig grund til at besøge tandlægen, når du ikke har ondt i tænderne og det ikke bløder fra tandkødet når du børster dem. Men blot fordi du er symptomfri, er du ikke nødvendigvis fri for dårligdomme i tænderne. Der kan nemlig sagtens skjule sig ansatser til eksempelvis parodontose eller karies – også kendt som huller i tænderne – under tandkødsranden eller mellem dine tænder.

Du kan ikke se dette med dit blotte øje, og når først du mærker smerten eller oplever blødninger, kan det være for sent at sætte ind med en forebyggende behandling. Og så kan din tandlæge faktisk kun begrænse og reparere skaden ved hjælp af procedurer, som er væsentligt dyrere og langt mere ubehagelige end en årlig tandrensning med tilhørende eftersyn.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlæge – hvad gør jeg?

Økonomi må aldrig blive en undskyld ing for ikke at besøge tandlægen – og for langt de fleste gælder det, at et tandlæge besøg er en prioriterings sag. Et tandeftersyn med tandrensning koster sjældent mere end et frisør besøg eller en tur i byen. Og det har de fleste råd til mere end én gang om året.

Du kan altid få lavet en afdrags ordning med din tandlæge, så du ikke behøver at betale din tandlæge ad én omgang – og er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, vil du også få dækket en del af udgiften til dit tandlæge besøg.

Bestil tid til tandlægen allerede i dag på https://tandlaege-amager.dk/