Få svar på spørgsmål om sundhed og livsstil på Sundhedsblog

07 august 2019
Astrid Pedersen
Få svar på spørgsmål om sundhed og livsstil på Sundhedsblog

Der er mange spørgsmål, som trænger sig på, når strand sæsonen er over os, eller vi står for at skulle på ferie sydpå – og gerne vil tage os så godt ud i bikini som muligt. Her kan du få svar på et par af de mest kendte:

Hvordan taber jeg mig hurtigt?

Der er mange slankekure, som lover, at du kan tabe dig et forholdsvis stort antal kilo på relativt kort tid. Du kan vælge at følge en af disse kure – og så vil du da også opleve et vist vægttab. Du skal blot være forberedt på en vægtøgning inden for næsten lige så kort tid. Kroppen er nemlig ikke lavet til at tabe så megen vægt så hurtigt. Den tror, at den er udsat for hungersnød, og vil derfor ud af ren selvopretholdelses drift justere din forbrænding og dit stofskifte derefter.

Det vil sige, at du ikke længere vil forbrænde så mange kalorier som før du gik i gang med kuren – og så er det, at din vægt stiger, når du atter begynder at spise normalt. I stedet bør du gå efter en varig kostomlægning, som kan gøre dig sundere over en længere periode – og ultimativt føre til en sund kropsvægt.

Kan jeg forbrænde fedt på maven uden at det går ud over resten af kroppen?

Det er desværre ikke muligt at ”punktforbrænde”, således at man opnår de perfekte mål. Når du i forbindelse med træning og kostomlægning smider fedt, vil dette ske ligeligt fordelt over hele din krop. Kroppen vil tage de ”lavthængende frugter” først – og det kan desværre sagtens være dit ansigt, dine bryster, eller andre steder, hvor du egentlig helst så fedtet bevaret. Du kan træne dine mavemuskler, således at din mave får et fladt og mere markeret udseende, og derved ikke synes nær så flommet.