Find hjælp til børn med autisme online

25 februar 2020
Astrid Pedersen

Når et barn udvikler autisme, er det ofte til stor sorg for barnets forældre. Ingen forældre ønsker, at deres barn skiller sig ud fra mængden. Og derfor vil mange forældre prøve at modarbejde denne udvikling i stedet for at arbejde med den.

Kan man blive helbredt for autisme?

Autisme er en del af en persons personlighed, og man kan derfor ikke meningsfuldt snakke om at ”helbrede” denne tilstand. Er autismen ledsaget af psykiske eller mentale lidelser, kan disse tages under behandling, således at den autisme ramte ikke skal kæmpe med disse onder. Men selve autismen er et eksistentielt grundvilkår, som man bliver nødt til at lære at leve med – på godt og ondt – uanset om man selv er ramt af denne udviklings forstyrrelse, eller om man som forælder ser sit barn vokse op med autisme.

Mange forældre klynger sig desperat til et håb om, at deres barn en dag vil blive ”normalt”. Derfor er der også mange, som ser muligheden for at slå plat på denne desperation. For eksempel findes der diætister og healere, som mener at kunne ”helbrede” autisme gennem kost eller forskellige former for healing. Du bør altid være utroligt forbeholdende over for disse quick fixes. Autisme udtrykker sig forskelligt fra person til person, og selv om sund og varieret kost under alle omstændigheder er godt for dit barn, og visse former for behandling som for eksempel kranio-sakral terapi kan have en beroligende effekt, er autismen en del af den dit barn er.

Det er din opgave at lære at håndtere autismen – ikke fjerne den. Du kan sagtens med den rette hjælp lære at arbejde med dit barns autisme, således at han eller hun kan få et godt og glædes fyldt liv. Hos rådgivnings tjenesten Familierådgivning Med Hjertet kan du læse mere om hvorledes du og dit barn lærer at leve med autisme – klik ind på familieraadgivningmedhjertet.dk og gå hjælp til børn med autisme.