Gode råd ved ønske om vægttab

20 maj 2019
Alberte Christiansen
Gode råd ved ønske om vægttab

Der er mange mennesker, der ønsker at tabe sig. For langt de fleste er dét, som der er behov for, en livsstilsændring. Dette kan synes uoverskueligt for de fleste. Det er svært at ændre på indgroede vaner, og dette er den største udfordring ved at forsøge at tabe sig. Der er forskellige parametre, som man kan regulere på, når man ønsker et vægttab: kost og motion. Det vigtige er, at man laver små ændringer løbende og holder ved med disse – i stedet for at ændre alt på én gang og så ikke være i stand til at holde ved ændringerne. Det kræver tid og energi at ændre på vaner, og derfor er det vigtigt, at sunde tiltag indføres gradvist i ens dagligdag. Eller er risikoen for fiasko høj.

Andre tiltag

Det er vigtigt at få grøntsager på tallerkenen. Det kan i høj grad anbefales skrue gevaldigt op på grøntsagsfronten. De fleste mennesker spiser for få grøntsager. Grøntsager indeholder fibre samt vigtige vitaminer og mineraler. Ellers handler det om at ændre på én ting ad gangen – udskift for eksempel den usunde snack eftermiddag og aften med noget sund og blodsukkerstabiliserende. Det kan være et stykke frugt, en håndfuld nødder eller en lækker smoothie bestående af frugt og grønt. Det er vigtigt at regulere sit blodsukker og fremme en følelse af mæthed, og dette kan blandt andet gøres med glucomannan. Glucomannan svulmer ved kontakt med vand op og fylder dermed mavesækken. Produktet består af vandopløsnige fibre fra konjakroden.

Øg din forbrænding

Der er tilskud, der kan hjælpe med at øge forbrændingen og dermed sætte skub i et vægttab. Disses effekt stopper dog i løbet af et par måneder, da kroppen vender sig til tilskuddene. Koffein sætter forbrændingen op, så grønne kaffebønner og grøn te ekstrakt kan hjælpe med øget forbrænding. Det samme gælder chili og cayennepeber.