Gode vitaminer og mineraler til en stresset krop

13 maj 2019
Alberte Christiansen
Gode vitaminer og mineraler til en stresset krop

Hverdagen kan gå lidt for stærkt for mange mennesker, og en stor del af den danske befolkning oplever igennem deres liv stress. Det kan være i mere eller mindre alvorlig grad. Alvorlige tilstande kræver selvfølgelig, at man opsøger sin læge og får den nødvendige hjælp. Ved mindre grad af stress er der imidlertid mange ting, man selv kan gøre for at passe på sin krop – det kan i hvert fald være forsøget værd at give sig selv de vitaminer og mineraler, der kan afhjælpe en stresset kropslig tilstand. 

Et dagligt tilskud af magnesium, B-vitamin og C-vitamin

Magnesium er et mineral, der indgår i en lang række af kropslige processer, og nogle ville måske kalde magnesium for det vigtigste mineral overhovedet. I kosten findes magnesium særligt i grøntsager – i høj grad i mørkegrønne grøntsager som eksempelvis kål. Magnesium virker afslappende på muskulaturen i kroppen samt på nervesystemet, og mineralet fremmer en god nattesøvn. Det kan for mange afhjælpe en følelse af anspændthed og uro, der er kendetegnende ved stress med et ekstra tilskud af magnesium. Det er ligeledes en god idé at tage et tilskud af B-vitamin, da kroppen hurtigt forbruger dette vitamin ved stress. Det samme gælder C-vitamin.

Hvad med urtemedicin?

Der findes urter, der er kendt for deres beroligende egenskaber. Der findes eksempelvis teer, som består af en blanding af beroligende urter, og en sådan drik kunne være forsøget værd – måske mærker man, at urterne kan afhjælpe en smule af den uro, man oplever i kroppen. Dette gælder blandt andet baldrian, der tit bruges i forbindelse med søvnbesvær og generel urolighed, og som mange har glæde af. Kamilleblomst er også en urt, der er kendt for at være mildt beroligende, og det samme gælder passionsblomst. Herudover kan nævnes humle, hjertensfryd og rosenrod. Rosenrod er også kendt for at have en positiv effekt på depression, hukommelse og indlæringsevne.