Historien om tapas: Hvor kommer disse lækre små tallerkener fra?

05 december 2022
Anders Hansen

editorial

Hvis du er til madlavning, og især spansk mad, er tapas noget for dig. Men hvad er tapas egentlig for noget? Hvor stammer de lækre små tallerkener fra? Og kan man tage andre retter med til en tapasaften? I denne historie går vi bag om tapassen og kigger på, hvad der gemmer sig bag den populære spanske ret.

Tapas stammer oprindeligt fra den sydlige del af Spanien, Andalusien. Man mener, at den har fået sit navn fra det spanske verbum “tapar”, der betyder “at dække” Dette henviser til en gammel skik, hvor barer lagde et stykke brød eller saltet skinke over glas med sherry eller vin mellem serveringerne for at forhindre fluer i at komme ind i drikkevarerne. Efterhånden udviklede dette sig til små portioner mad, der blev serveret sammen med drikkevarer

tapas aalborg

Hvornår spiser man tapas?

Tapas spises ofte til frokost og aftensmad, men de kan også nydes som snacks i løbet af dagen eller aftenen. En populær måde at nyde tapas på er under en “tapeo”, hvor man bestiller flere forskellige tapas forskellige steder og spiser dem sammen med venner.

Kan du medbringe andre retter til en tapasaften? Ja, selvfølgelig. Tapas handler ikke kun om mad – det handler også om at dele og nyde kvalitetstid med venner over god mad og vin. Så du skal ikke være bange for at medbringe andre traditionelle spanske retter eller endda nogle af dine egne kreationer til en tapasaften!

Tapas er blevet populært over hele verden, og det med rette. Der er noget særligt ved at mødes med venner over lækre små tallerkener med spanske smagsoplevelser – det er en fantastisk måde at gøre enhver aften til en aften, man husker! Fra sin ydmyge begyndelse i Andalusien, Spanien, til sin nuværende verdensomspændende popularitet er tapas kommet langt.

Skal du opleve god tapas, så skal det ske fra https://mumsshop.dk/tapas/