Hvad er den rette pris at betale for et besøg på en restaurant?

02 oktober 2019
admin

Kan du huske for nogle år siden, hvor der var furore over noget så enkelt som, at en restaurant tog penge for at servere vand?

Det udløste et rent ramaskrig, da man i praksis blot kunne gå ud at hente vand fra toilettet, hvis det skulle være så besværligt.

Ofte lød forsvaret, at vandet var af en anden kvalitet, end hvor man ellers kunne finde det, samt var det ikke så meget vandet i sig selv, man betalte for, men i lige så høj grad den service at få vandet hældt op i en kande, tilsætte eventuelle isterninger og skænke det op til gæsterne.

Det kan lidt sammenlignes med at købe cigaretter på et værtshus, hvor prisen i gennemsnit er væsentligt højere, end hvad man ellers betaler for dem ude i forretningerne.

Dette hænger også sammen med, at prisen egentlig ikke er højere for cigaretterne, men at det er den ydelse, at de åbner pakken for dig og giver den til dig, som koster – og det skal de så gøre for at få profit af salget.

Men nu om dage løfter man næsten ikke et øjenbryn, hvis man bliver bedt om at betale ekstra for vandet, der skal serveres ved siden af. Det har ligesom bredt sig.

Omvendt kan man jo sige, at hvis man bestiller en ret på en restaurant og vælger at få noget fyldt fjernet, fordi man er allergisk, eller man hører, om der kan blive lagt noget ekstra på, som man foretrækker, så koster det sjældent mere.

Men hvis man køber ekstra fyldt til for eksempel en pizza på et pizzeria, så koster det jo ekstra. Sådan har det dog været fra starten, så ingen brokker sig over dette.

Desuden vil de ansatte ved restauranten virkelig gerne have, at du kommer igen over virkelig god service, hvilket da også betyder, at hvis du blandt andet skal besøge den bedste restaurant i Fredericia med en bedste service og mad, så skal du vælge restaurantros.dk.