Hvad laver en psykoterapeut?

01 november 2021
Astrid Pedersen

editorial

En psykoterapeut arbejder primært med det der kaldes samtale baseret terapi. Der findes andre terapi former som er mere kropsligt orienterede, men den klassiske psykoterapeutiske metode tager udgangspunkt i dialog.

Gennem samtalen med din psykoterapeut lærer du selv at sætte ord på alt det der gør ondt eller tynger dig i hverdagen. Du får mulighed for at drøfte dine tanker og følelser med en professionel fagperson som aldrig vil dømme dig eller forklejne dine problemer.

En dygtig psykoterapeut ved godt at oplevelsen af diverse problematikker er individuel – og derfor vil du blive taget meget alvorligt hos en psykoterapeut.

Hvad kan en psykoterapeut hjælpe mig med?

De fleste psykoterapeuter vil være fagligt og menneskeligt rustet til at kunne hjælpe med mange forskellige problemer. Nogle psykoterapeuter er særligt specialiserede inden for eksempelvis behandling af angst, stress terapi, eller med at hjælpe mennesker som er i sorg eller krise.

Mange mennesker, som har gennemgået et behandlings forløb hos en psykoterapeut, beretter om en stor lettelse i forbindelse med det at kunne tale åbent om problemer som andre måske ville rynke på næsen af. Det kan for eksempel være forbundet med et stort tabu ikke at kunne komme igennem en sorg inden for et bestemt tidsrum, eller at dvæle ved fortiden.

Hvis du har svært ved at give slip kan det være et tegn på at du behøver hjælp til at komme helskindet ud på den anden side. Og det er her din psykoterapeut kommer ind i billedet.

Hvor kan jeg gå til psykoterapeut i Holstebro?

Hos psykoterapeut Kirsten Klynge kan du få hjælp til alt det der tynger dig og gør dig ked af det. Kirsten Klynge hjælper både børn, unge og voksne med at finde ind til roden af deres problemer og bearbejde disse. Klik ind og læs mere på kirstenklynge.dk.