Hvad skal der til for at holde en sund vane? Læs svaret her

08 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvad skal der til for at holde en sund vane? Læs svaret her

Er det svært for dig at overholde den sunde vane, du har indført? Så kan du måske finde svaret til at vedligeholde den her

Man er egentlig glad, når man får indført den sunde vane i ens liv. Selvom det ikke er reelt, så føler man sig sund nok allerede med det samme, fordi man har taget den kloge beslutning.

Det kan være ved at motionere noget mere, stoppe med at ryge eller i hvert fald trappe ned, eller man tilsætter mere salat i ens aftensmad, end man ellers plejer.

Alt i alt noget, der ikke er bare er sundt for dig selv, men som også kommer samfundet til gode ved at spare på Co2-udledningen ved ikke at spise så meget kød eller undgå at trække veksler på det offentlige sundhedsvæsen, ved at man skal have fikset så mange livsstils-sygdomme, som man ser for tiden.

Men kort tid efter melder de første abstinenser sig, og det er kroppens reaktion på, at du fornægter den noget, som den ellers var vant til, om det så er sukker, tobak eller at flade ekstra meget ud på sofaen.

Til at starte med kan vi sige, at de første to uger i gennemsnit er de sværeste at overkomme. Her skal kroppen og psyken lige vænne sig til, at der er sket en forandring i dit liv.

Derefter vil du mærke, at din krop tilvænner sig din nye livsstil, og så bliver det faktisk en hel vane at overholde denne vane, end man ellers havde troet.

Hold desuden den dårlige vane for døren ved at gemme sukker og fed mad væk, og træk cyklen tættere på din hoveddør, så du ser den som det første efter arbejde, så du lige tager dig den ekstra cykeltur, der så sund for dig.

Dyrk eventuelt din vane sammen med andre, der deler samme interesse, så I kan holde hinanden op på at vedligeholde det.