Hvordan ved jeg, om en psykolog er den rigtige for mig?

19 september 2021
Lykke Holzmann Søby

Der er tre ting, du bør være sikker på, hvis du vil vide, om du har fundet en psykolog, der er det rigtige match for dig: Du skal føle tryghed, at han/hun har den kompetence der skal til og at I har en god kemi.

Tryghed

Du skal føle, at du kan være dig selv og ærlig. Besøgene hos psykologen bør være en fordomsfri zone, hvor du frit kan udtrykke, hvad du føler og tænker. Din psykolog skal kunne møde dig, hvor du er i dit liv og hjælpe dig med at få det bedre og vokse uden kritik eller skam.

Kompetence

Din psykolog bør have de nødvendige færdigheder, erfaring og ekspertise til at hjælpe dig med dine behov. For eksempel, hvis du har en depression, skal du have en psykolog, der har specialiseret sig i behandling af depression. De fleste psykologer har forståelse for terapi, rådgivning, psykologi eller socialt arbejde hvilket betyder, at de har opnået den nødvendige erfaring og uddannelseskrav for at se klienter på egen hånd.

Den gode kemi

Du skal nyde at tale med din psykolog og have en god kemi i jeres samtaler. Du skal også føle, at din psykolog støtter dig og bekymrer sig om dit velbefindende. Din psykolog skal være som allieret du kan stole på og rådgiver, én du ser frem til at se.

Selvom du har undersøgt at det er den rigtige psykolog der kan hjælpe dig, kan det alligevel føles forkert til det første møde. I det tilfælde kan du give din psykolog tre forsøg. Normalt tager det mindst tre sessioner, før du begynder at forstå, hvordan din psykolog kan påvirke dit liv. Det er vigtigt at huske, at når man møder mennesker, er første indtryk vigtigt og varigt. Det er det samme med terapi – I skal lære hinanden at kende.

Ligesom at date

Der er masser af kvalificerede og medfølende rådgivere og psykologer, der gerne vil hjælpe dig. Men det kan tage noget tid at finde den rigtige – ligesom det er med dating. Så giv dig selv tid til at søge og udforske. Du kan se på deres websteder eller læse deres blogs og sociale medieindlæg og/eller tale med dem i telefonen i et par minutter for at hjælpe dig med din beslutning.

Besøg https://www.larsbjarno.dk/ – Et godt bud på en fremragende psykolog.