Hvorfor skal man røntgenfotograferes?

Har du været ude for et uheld og overvejer at få røntgenfotograferet dele af din krop? Dette kan være meget hensigtsmæssigt, hvis der skulle være noget brækket, og man derfra kan få den rette hjælp.

 

Hvad er et røntgenfotografi?

Et røntgenbillede kan være med til at diagnosticere om der skulle være sket en skade på kroppens skelet. Her vil man ofte finde ud af, om man har brækket noget af knoglen og hvor stor skaden er.

En røntgenundersøgelse er ikke farlig og kan ikke mærkes på kroppen. Undersøgelsen foregår ved at apparatet sender usynlige elektromagnetiske stråler igennem kroppen så radiografen kan få et så retvisende billede som muligt.

 

Hvilke fordele og ulemper er der forbundet med røntgenundersøgelser?

En fordel ved en røntgenundersøgelse er, at man får bekræftet et eventuelt brud og dermed kan få den rette hjælp og dermed minimere risikoen for gener.

En af ulemperne er de her stråler der er forbundet ved en røntgenundersøgelse. Disse er ikke sunde for kroppen, men i dag er det hele blevet så optimeret, at det ikke at skadeligt at få gjort en gang imellem. En anden ulempe er, at der kan forekomme lang ventetid. Først og fremmest skal man forbi sin egen læge, så man kan få en henvisning til røntgenafdelingen. Herefter er det uvis, hvor lang tid der går før man kan komme til samt at det kan tage uger før man får svar.

 

Få lavet røntgen hos en privatvirksomhed

For at undgå ventetiden kan man vælge at betale for røntgen hos specialiserede læger. Hvis man for eksempel vælger at bruge Røntgenklinikken Nørrevold vil man få lavet undersøgelsen samme dag og få svar inden for relativt kort tid.

Selvom du får lavet en røntgenundersøgelse hos en privat virksomhed, vil de stadig samarbejde med det offentlige og de vil derfor også have adgang til resultaterne, hvis de skulle kunne bruges senere hen.