Hvornår har jeg brug for en røntgenundersøgelse?

Når du eksempelvis har vredet om på din fod eller på anden vis er kommet til skade, vil du typisk opsøge din praktiskerende læge. Han eller hun vil konstatere, at der er sket en skade, hvis området er hævet eller misfarvet, føles varm og gør ondt ved berøring.

Hvad lægen ikke umiddelbart vil kunne se, er hvori skaden består. Der kan være tale om en skade på et ligament, for eksempel en fiber sprængning eller en forstuvning. Men smerterne og hævelsen kan også skyldes et brud på en eller flere knogler. Og her er det nødvendigt med billeddiagnostik i form af en røntgenundersøgelse for at fastslå, om en fraktur er årsag til smerterne.

De kortbølgede røntgenstråler er eminente, når det handler om at fotografere knogler og andet hårdt væv i kroppen, idet de stråler lige durk igennem diverse bløddele så som muskler, sener, bindevæv, indre organer, indvolde og blodkar. Du vil tydeligt kunne se et brud på en knogle ved hjælp af et skarpt røntgen billede, som kan optages på få sekunder. Knoglen vil fremstå hvid ved gennemlysning, og det trænede øje hos en dygtig røntgen læge eller ortopæd kirurg vil hurtigt kunne spotte en eventuel fraktur.

Hvor kan jeg komme hurtigt til røntgenundersøgelse?

Når du har fået henvisningen fra din læge, skal du selv opsøge en røntgen klinik som tilbyder røntgen eller ultralyds undersøgelser. Her vil du, såfremt du vor i Region Hovedstaden, med fordel kunne vælge den centralt beliggende Røntgenklinikken Nørrevold. Røntgenklinikken Nørrevold arbejder med korte ventetider på røntgen eller ultralyds undersøgelser – du kan faktisk som oftest komme til samme dag som du har modtaget din henvisning. Hos

Røntgenklinikken Nørrevold finder du udelukkende dygtige radiologer og radiografer samt læger og sygeplejersker som er specialiseret i at udføre røntgen og ultralyds undersøgelser. Du kan læse mere, og bestille tid til en røntgenundersøgelse, på noerrevold.dk