Lær at lave velsmagende amerikanske pandekager

26 februar 2021
cecilie_mortensen

Elsker du også velsmagende og luftige amerikanske pandekager? Så er der ikke noget, der bør hindre dig i selv at lave dem. Det behøver nemlig ikke være en besværlig fornøjelse, når du skal kaste dig ud i dette projekt. 

Læser du med i denne artikel, kan du blive meget klogere på, hvordan du selv kan lave amerikanske pandekager, som kan nydes derhjemme. 

Sådan laver du amerikanske pandekager 

Før du kan begynde på at lave amerikanske pandekager, skal du sikre dig, at du har sødmælk, hvedemel, salt, sukker, æg, bagepulver og smør. I de mængder der er angivet herunder, er der taget udgangspunkt i en opskrift, hvor der laves 4 stk. 

Liste over ingredienserne til dine pandekager

Sødmælk – 1,67 dl.

Hvedemel – 1,67 dl.

Salt – kun en knivspids

Sukker – 0,67 spiseske

Æg – ca. et halvt æg.

Bagepulver – 0,67 teske

Smør – 1,33 spiseske

Opskrift på amerikanske pandekager

Som det første skal du smelte smørret i en gryde. Herefter blander du de resterende ingredienser, der skal i opskriften. Det er her en fordel, hvis du kan piske ingredienser godt sammen, enten med håndkraft eller et piskeris. Husk på at dejen skal være tykkere, end når du laver almindelige pandekager.

Har du en pande til pandekager, kan du med fordel tage den i brug nu. Sæt kogepladen til og put en smule smør på panden. Du skal nu putte dejen på i mindre klatter. Du kan tage udgangspunkt i, at der bruges 0,5 deciliter til hver pandekage. Et godt tip er, at du lader pandekagen flyde ud selv. Herefter skal du nu vente med at vende din pandekage, indtil der er små luftbobler i overfladen, og undersiden er let gylden. Herefter vender du pandekagen og giver den yderligere et par minutter. 

Hvis du er interesseret i at finde opskriften på mere end 4 pandekager, så læs gerne med her.