Læs om god motion på din bedste sundhedsblog

08 august 2019
Astrid Pedersen
Læs om god motion på din bedste sundhedsblog

Motion er ikke bare motion – og selv om bevægelse er vigtigt for kroppen i hverdagen, bør du også have hjertet med.

Hvad er sund motion?

Helt groft og enkelt kan man sige, at alle former for motion er god motion. Jo mere, du rører dig til hverdag, des bedre vil din krop reagere. Din fordøjelse og din blod cirkulation vil blive bedre, du vil opleve større fysisk velvære, og dine muskler vil få tilført ilt og nærings stoffer, som er nødvendigt for at opretholde en god muskelmasser. Når du bruger dine muskler, styrkes samtidig dine knogler, hvilket kan modvirke knogleskørhed senere hen i livet.

Det er vigtigt, at du hver eneste dag sørger for at kompensere for en dårlig eller uhensigtsmæssig arbejdsstilling, således at du ikke risikere at pådrage dig erhvervs relaterede skader. Og selv om du måske kun har tid eller overskud til at spadsere en tur på måske tredive minutter i løbet af dagen, bør du gøre det. Lidt har også ret.

God motion er glad motion

Når det så er sagt, er det selvfølgelig vigtigt at pointere, at du bør motionere så meget som muligt. Dette behøver ikke at betyde, at du skal kræve det umulige af din krop – snarere tvært imod. Og samtidig skal det helst være lysten, der driver værket. Hvis du hader at svede i et fitness center sammen med andre mennesker, så er det ikke der, du skal hente din daglige motion. Det kan lige så godt foregå i svømmehallen, i din lokale yoga shala, i roklubben, på rideskolen eller måske i et danse studie. God motion er ikke opslidende og trælsomt. Det er der imod lystbetonet – og helst også morsomt. På den måde er du sikker på, at du også om et halvt år har lyst til at dyrke motion.

Læs mere om motion og sundhed på sund-blog.dk