Sådan får du et smukt hvidt smil uden at skade dine tænder

15 juni 2022
Kamilla Tolnø

editorial

De fleste drømmer om et smukt, hvidt og skinnende smil. Det er ikke underligt, at netop det har været på mode i mange år, for et bredt og flot smil vidner om et godt helbred. Altså er der en helt biologisk grund til, at vi føler os tiltrukket af dem med smukke smil.

Ikke desto mindre er der mange, der oplever, at deres tænder og smil bliver misfarvede og gule. Det er især vores kost og levevis, der er skyld i denne udvikling.

Det betyder dog ikke, at man skal leve med sit smil, som det er. Man kan nemlig selv gøre meget for at gøre sine tænder hvidere.

Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan få et smukt og hvidt smil.

Tandlæge

God mundhygiejne er vigtig

For at holde dine tænder hvide er det vigtigt, at du børster dem ofte – gerne to gange om dagen eller mere. Det er også altid en god idé at bruge tandtråd.

Du kan med fordel spise gulerødder og æbler, da de er kendt som “naturens tandbørster”. Og så er det en god idé at skrue lidt ned for netop de madvarer, som oftest er skyld i misfarvningerne. 

Det gælder for rødvin, kaffe og te. 

Derudover er det rigtig skudt for tænderne at ryge, så drømmer du om et smukt smil, så er det en god grund til at kvitte smøgerne.

Få en tandblegning hos en tandlæge

En anden måde at sikre sig et flot, hvidt smil, er ved hjælp af en tandblegning. Disse behandlinger er utroligt populære, og derfor findes der også mange gør-det-selv kits.

Men vil du være sikker på, at resultatet bliver godt, og du ikke gør skade på dine tænder, så skal du få lavet din tandblegning hos en tandlæge. Klik fx ind på https://beringhus.dk/ allerede nu og bestil en tid.