Sådan opnår du den bedste meditative tilstand

04 september 2019
Anders Lundtang Hansen
Sådan opnår du den bedste meditative tilstand

Trods en hektisk hverdag bør mange mennesker afsætte tid til at meditere. Det kan virke svært, men er slet ikke umuligt. Læs blot her.

Vi har alle så travlt med at rende fra job, fritidsinteresse, hobby, familiemiddage, skoler, forældremøder og listen kunne blive ved, så der kan være noget om, at man efterhånden kun kan finde hvile på toilettet nogle minutter ad gangen.

Men det er jo at stikke af fra forpligtelserne og næsten gemme sig fra alle de andre ting, og hvad laver man som regel på toilettet dér imens? Man tjekker telefonen.

Det er der intet afslappende i, og skal man virkelig kunne slappe af og mærke, at ens batterier bliver opladt, så skal man meditere.

Og det kræver faktisk ikke så meget, som man kunne frygte sig til, for det handler ikke om at finde en ledig plads på toppen af et bjerg i Himalaya og finde ind til sig selv over flere måneder som en anden buddhistisk munk.

Faktisk kan selv en halv time være nok til, at man får renset sindet for alle de travle tanker og mærker kroppen få fornyet velvære.

Her er en guide til, hvordan du opnår dette.

Som begyndelse så fortæl de nærmeste, at du altså har brug for de 30 minutters hvile med dig selv i løbet af dagen, hvor du ikke bliver forstyrret, hvis du skal kunne være den bedste version af dig selv.

I starten kan du så finde et lokale, hvor der ikke er så mange lyde, og du eventuelt kan låse døren for en sikkerheds skyld.

Her kan du sætte i starten sætte et bånd på, der fortæller, hvordan du slappe af i kroppen, lade tankerne forsvinde, mens der kører noget roligt musik i baggrunden.

Senere kan du nøjes med den afslappende musik, og til sidst kan du selv slappe af i den halve time uden hjælp, så du helt udfaser elektronikken.