Sådan undgår du de mange fælder på arbejdet

22 juni 2019
Michelle Løhde Nielsen
Sådan undgår du de mange fælder på arbejdet

Glemmer du at bevæge dig på arbejdet? Har du svært ved at takke nej til kage? Eller glemmer du at spise i løbet af dagen? I løbet af en arbejdsdag kan der opstå mange fælder, som er med til at skabe en lang række usunde vaner – men så snart du bliver opmærksom på dem og ved, hvordan du skal gribe dem an, så kan du også nemt undgå dem. 

Derfor får du her tre af de mest almindelige fælder, der kan opstå i løbet af en arbejdsdag, og hvordan du kan arbejde med dem. 

1. Du får ikke bevæget dig i løbet af arbejdsdagen

Bevægelse er med til at give energi samtidig med, at det reducerer risikoen for overvægt og udvikling af en række livsstilssygdomme. Derfor er det en rigtig god idé at tænke bevægelse ind, når du er på arbejde, da du ellers ender med at sidde ned i rigtig mange timer. 

Gå en tur i din frokostpause, lav stående eller gående møder, brug dit hæve-sænke-bord og gå hen til din kollega i stedet for at sende en mail. 

2. Du glemmer mellemmåltiderne

Mellemmåltider kan være med til at give energi, stabilisere blodsukkeret og tage toppen af den søde tand. Derudover kan mellemmåltider være med til at sænke risikoen for, at du overspiser til hovedmåltiderne, fordi du når at blive alt for sulten. 

Forbered dig ved at have nogle snacks parat såsom gulerødder, frugt, nødder eller knækbrød.

3. Du glemmer at holde pause

Det er vigtigt at holde små pauser i løbet af en arbejdsdag for at få ny energi og luft til hovedet, hvilket bevirker, at vi dermed kan arbejde mere effektivt. Pauserne er desuden en god mulighed for at tænke bevægelse og mellemmåltider ind. 

Planlæg hvornår du gerne vil holde pause i løbet af dagen og overhold dem, så du får struktur på det.