Skal din partner og dig begynde i parterapi?

03 juni 2022
Steffen Petersen

editorial

Parterapi er en proces, hvor par mødes med en terapeut for at hjælpe med at løse eventuelle problemer, som de måtte have i deres forhold. Det kan være nyttigt for både kortvarige og langvarige forhold og kan afhjælpe mange af de almindelige problemer, som par står over for.

Læs mere i dette indlæg om, hvorfor du og din partner eventuelt skulle begynde til parterapi.

 

parterapi

 

Hvis en har været utro

Hvis en af jer har været utro, så kan det være svært at stole på dem igen. Hvis du har været offer for utroskab, kan du føle dig forrådt, såret og vred. Du kan endda føle, at du aldrig vil kunne stole på din partner igen. Med tid og kræfter er det dog muligt at genopbygge tilliden i et forhold. Dette kan en parterapeut hjælpe jer på vej til.

Det kan kræve særlige værktøjer eller ekspertise til at kunne en gylden middelvej mellem kommunikation og genopbygning af tillid. En terapeut kan hjælpe dig og din partner med at forbedre kommunikationen, genopbygge tilliden og gøre jeres forhold stærkere.

 

Hvis du overvejer at blive skilt

Hvis du overvejer at blive skilt, kan parterapi hjælpe dig med at beslutte, om det er den rigtige beslutning for dig. Det kan også hjælpe dig med at bearbejde eventuelle følelser af vrede, smerte eller forræderi, som du måske oplever. Hvis I beslutter jer for at blive sammen, kan terapi hjælpe jer med at forbedre jeres kommunikation. Parterapi kan hjælpe med at løse mange almindelige problemer i parforholdet. Hvis du har svært ved at kommunikere med din partner, hvis der har været utroskab, eller hvis du overvejer at blive skilt, kan parterapi være det rette for dig.

Det kan hjælpe med at forbedre kommunikationen, genopbygge tilliden og gøre jeres forhold stærkere. Hvis du vil have flere tips om, hvorvidt du bør starte en parterapi, kan du kontakte en psykolog til parterapi i Vanløse i dag.