Skal du ud og rejse? Husk dit pillepas i Lyngby

26 juli 2021
cecilie_mortensen

Har du planlagt en ferie til udlandet, som du skal på i den nærmeste fremtid? Så kan der være ekstra god grund til at tage et smut forbi dit lokale apotek i Lyngby. Det gælder især for dig, som tager receptmedicin, som er lidt stærkere end normalt. Læs med herunder og bliv klogere på, hvad du skal bruge et pillepas til. 

Derfor skal du anskaffe dig et pillepas i Lyngby 

Har du en recept på meget stærk medicin, som du tager løbende? Så er det vigtigt, at du får et pillepas på dit apotek – i hvert fald hvis du skal have medicinen med. Det er nemlig langt fra alle lande, hvor du må rejse ind med medicin, som indeholder narkotiske stoffer, medicin som kan være euforiserende og som generelt kan gå ind og påvirke dit centralnervesystem. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis du tager sovemedicin, beroligende midler eller hvis du tager smertestillende som indeholder morfin.

Hvordan får du fingrene i et pillepas i Lyngby? 

Du skal som sagt i kontakt med et apotek, når du skal have et pillepas. Helt konkret får du det ved, at du møder op på det apotek, hvor du har købt din medicin. Her er det nødvendigt, at du medbringer både pas og den medicin, som lægen har udskrevet til dig. Herefter kan apoteket hjælpe med at udstede et gratis pillepas til dig, så du trygt kan tage din medicin med dig. 

Du skal gerne være opmærksom på, at det kan tage lidt tid at lave et pillepas. Sørg derfor gerne for at komme i god tid, før du skal ud og rejse. Og sæt gerne ekstra tid af, når du kommer ind på apoteket.

Hvis du vil vide mere omkring, hvordan det foregår, når du skal have et pillepas i Lyngby, så kan du læse mere her.