Tæm den lille sult – læs mere på din sundhedsblog

14 august 2019
Astrid Pedersen
Tæm den lille sult - læs mere på din sundhedsblog

Kender du det, at du nærmest altid er småsulten – og måske endda efter søde sager? Hvis du vælger at give efter for denne trang til at spise konstant, er det nærmest den direkte vej til en vægt øgning. Men dette behøver ikke at betyde, at du ligefrem skal sulte dig – tvært imod.

Få styr på den lille sult – og tab dig!

Det, du oplever, er med stor sandsynlighed, at du er ved at gå sukkerkold. Det er derfor, at du får trang til hurtige kulhydrater, som kan få dit blodsukker op igen i en fart. Men hvad der kommer let, går let – og når du først har inhaleret en chokoladestang, går der ikke længe før dit blodsukker atter kommer på rutsjetur. Og så skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, hvori den onde cirkel består.

Når du mærker den nagende sult – som regel i de sene eftermiddagstimer på jobbet, hvor frokosten efterhånden er på afstand – bør du således tænke anderledes langsigtet. Først og fremmest bør du mærke efter, om du i virkeligheden er sulten, eller om det er vanens magt, som dikterer, at du skal en tur i slikskabet. Tag eventuelt et glas vand og vent ti minutter. Gnaver sulten stadig, bør du i så vidt muligt omfang holde dig fra det usunde slik. Spis i stedet et stykke nærende frugt eller en håndfuld mandler – sidst nævnte er virkelig gode i forhold til stabilisering af blodsukkeret. Og frugter indeholder så mange flere vigtige næringsstoffer end et stykke chokolade eller en pose bolcher.

Træn og sov dig til en sundere livsstil

Hvis du sørger for at få rigeligt med søvn og en fast trænings rutine, vil din appetitregulering komme til at fungere på et helt overordnet plan. Måske bliver du mere sulten lige efter træning, men du vil i det daglige opleve mindre lækkersult, når du træner regelmæssigt. Læs mere om sunde træningsvaner på sundhedsblog.dk