Tips til sundhed fra din sundhedsblog

12 september 2019
Astrid Pedersen
Tips til sundhed fra din sundhedsblog

Hvis du er typen, der går og lover dig selv, at du nok skal begynde at leve sundt i næste uge – så er du ikke alene. Masser af mennesker udskyder det sunde liv til senere, fordi de tror, at det er meget store ændringer, som skal til. Det kan selv følgelig også være op ad bakke, hvis man forventer at skulle håndtere et rygestop og et vægttab samtidig med at man træner op til en halvmaraton og bliver veganer.

Men mindre kan faktisk gøre det. Hvis du ønsker at leve mere sundt i hverdagen, kan du lige så godt begynde i dag – der er ingen grund til at udskyde den sunde livsstil. Men du behøver jo selvfølgelig ikke at foretage alle ændringerne på én gang.

Tænk grønt ved alle dagens måltider

Det behøver faktisk ikke at være så svært at spise sundt. Hvis du arbejder på en arbejdsplads, hvor der er kantine, bør du hver dag fokusere på at fylde det meste af din tallerken op med grøntsager. Når du spiser din frokost, kan du med fordel smage på maden, og tygge mange gange, på den måde mætter måltidet bedre, og i længere tid.

Bliver du træt og sulten hen under de små eftermiddagstimer, bør du ty til frugt eller nødder, når du skal peppes op. Det er langt sundere for dit blodsukker og din fordøjelse end slik, kage og sodavand.

Sundere sovevaner giver bedre mental og fysisk sundhed

Man skulle måske ikke tro det – men man taber sig faktisk af at ændre sit søvnmønster til det bedre. Sørger du for at sove på regelmæssige tidspunkter, og helst mindst syv timer hver nat, vil kroppens metabolisme komme ind i en mere hensigtsmæssig rytme. Og dette kan føre til varigt vægttab, samtidig med at du får mere mentalt overskud i hverdagen.