Tre lækre opskrifter med dadler for dig, der prøver at undgå sukker

01 februar 2019
Emilie Jacobsen
Tre lækre opskrifter med dadler for dig, der prøver at undgå sukker

Hvis du gerne vil undgå sukker, men stadig spise lækre desserter, er det en god ide for dig at overveje at lave dem med dadel i stedet. Det smager lækkert og sødt, men indeholder kun naturligt frugtsukker. Hvis du gerne vil undgå sukker, fordi du ikke vil spise mad, der hæver dit blodsukker, skal du dog ikke spise dadler. De hæver nemlig dit blodsukker mere end almindeligt sukker. 

Her får du dog tre bud på lækre retter med dadler, som du kan kaste dig over at tilberede derhjemme. Vi har fået inspiration fra dk-kogebogen.dk, hvor du kan finde alle opskrifterne. 

1. Krydrede dadelkager

Til denne lækre dadelkage starter du med at lave en lækker dadelblanding med citronsaft og stødt kanel. Blandingen skal blive til en masse, som det er muligt for dig at smøre ud. Derefter laver du en dej af hvedemel og majsmel. Dejen skal deles i to. Halvdelen skal i bunden af en form, hvorpå du smører dadelbladingen, ovenpå skal resten af dejen, og så skal det hele bages. 

2. Sticky Toffee Pudding

I denne opskrift indeholder selve dejen dadler, som du overhælder med en lækker toffee creme. Cremen er skabt af brun farin, så den er altså ikke helt uden sukker. Der findes dog sukkererstatninger, der kan erstatte det brune farin. Dejen med dadler skal bages og bagefter overhældes med toffee cremen. 

3. Dadelmuffins

I denne dej skal du blande dadler, mel, kærnemælk, valnødder, æg og smør. Der skal egentlig oprindeligt også sukker i, men det kan du udelade, hvis du synes. Det hele skal blandes til en lind dej og så derefter fordeles i muffinforme. Nemmere kan det næsten ikke blive. Det giver nogle lækre muffins med hele valnødder og dadler, der giver en knasende og sød smag. De er perfekte som en sund snack om eftermiddagen.